Over ons

oVER ONS

oNTMOET HET TEAM

Lees hier meer over het bedrijf en onze fantastische medewerkers.

Flexibel
Ervaren
Betrokken

Ingrid Louwerse

Ingrid is een krachtige energieke milieukundige met ervaringen vanuit de overheid en het bedrijfsleven. Ze is in 1991 afgestudeerd aan de RHLS Van Hall Instituut Milieukunde waarna ze voor DCMR milieudienst Rijnmond als vergunningverlener heeft gewerkt.

Bedrijven die onder andere zijn behandeld zijn: Diergaarde Blijdorp, maneges, drukkerijen, garages, vuurwerkopslagen enzovoorts.

Sinds 2020 heeft ze, samen met haar partner Ron, MMC Consultancy opgericht. Bedrijven die voornamelijk in beeld komen zijn: Datacentra, universiteiten/hogescholen, Tankstations, Duurzame brandstoffen, Chemische bedrijven, Metalektro.

Competenties

Mensen motiveren & stimuleren
Team player
Direct
Sterk analytisch
Netwerker
Leiderschap & inzicht 
Leergierig (nog steeds!)

Competenties

Hoog kennisniveau
Change management
Coaching personeel/management
Stressbestendig
Analytisch inzicht
Rustig
Laagdrempelig
Sympathiek

Ron Helmich

Ron is een milieukundige met bijna 40 jaar ervaring op het gebied van Veiligheid, Milieu en Chemie. In de jaren 80 heeft hij na verschillende studies ervaring opgedaan als chemisch analist. Daarna is hij in de farmaceutische industrie als onderzoeker gaan werken.

Na een aantal jaar heeft hij besloten om zijn affiniteit met milieu en veiligheid door te zetten bij verschillende provincies als vergunningverlener. Hierbij zijn veel industrieën aan te pas gekomen, waaronder energiecentrales, afvalverwerkers en overige IPPC bedrijven. Vanaf 2005 heeft Ron de switch gemaakt naar het bedrijfsleven. Hier heeft hij 16 jaar het bedrijf Fokker Aerostructures B.V. mogen begeleiden op het gebied van Health, Safety & Environment.

Sinds 2020 is hij samen met zijn partner, Ingrid, het bedrijf MMC Consultancy gestart om zijn kennis en inzicht door te kunnen geven aan de nieuwere generaties. Door zijn laagdrempeligheid is hij erg goed benaderbaar. Daarnaast kan hij schakelen tussen management, directie en de werkvloer.

dION hELMICH

Dion heeft, ondanks zijn leeftijd, ongeveer 10 jaar ervaring in het bedrijfsleven. In 2019 is hij zijn eigen bedrijf begonnen die hij succesvol van de hand heeft kunnen doen.

Sinds medio 2021 begeleidt hij Ingrid en Ron in het groeien van hun bedrijf. Verder beheert hij klantrelaties, assisteert hij nieuwe klanten bij het samenstellen van een traject binnen MMC consultancy. Hierdoor wordt de efficiëntie gewaarborgd en komt u niet voor onnodige en onverwachte kosten te staan.

Ook zal Dion regelmatig aanwezig zijn bij interne audits, trainingen en coaching dagen om als aanspreekpunt te fungeren.

Competenties

Visie
Klantgerichtheid
Analytisch vermogen
Oplossingsgericht
Netwerker
Leiderschap & inzicht 
Innovatief

Competenties

Passie & affiniteit
Gedreven
Leergierig
Stressbestendig
Ambitieus
Energiek
Empathisch
Sympathiek

Caitlin Helmich

Caitlin is een jonge enthousiaste en gedreven dame die een grote passie heeft voor de natuur. Zij wilt haar steentje bijdragen in het conserveren van onze natuur en het in stand houden van soortenbescherming.

Met haar achtergrond in toegepaste biologie heeft zij voet aan wal gezet in dit wereldje. Naast dat ze door alles wat loopt of kruipt afgeleid raakt, heeft ze een fascinatie voor vleermuizen waar ze ook enthousiast onderzoek naar doet.

Momenteel is ze bezig met werkervaring op doen binnen een leuk en enthousiast team en heeft ze de ambitie om later het stokje over te nemen.

Milieuvraagstukken die voorliggen kunnen wij voor u oppakken en uitwerken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Partners

in privé en werksfeer

Wij zijn, Ingrid (in 1991 afgestudeerd aan het prof. van Hall Instituut in Groningen) en Ron Helmich (in 2000 afgestudeerd aan Saxion te Deventer en 2022 als hoger veiligheidskundige aan de PHOV te Utrecht).

Ingrid heeft haar begin jaren bij de DCMR doorgebracht en Ron is begonnen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Waarna hij gekozen heeft om het eens van de andere kant te bekijken als Milieucoördinator bij GKN Fokker.

Na jarenlang bij diverse overheden maar ook in het bedrijfsleven gewerkt te hebben zijn we sinds 2021 fulltime voor ons zelf bezig. Wij verrichten werkzaamheden voor  zowel de overheid, als het bedrijfsleven.

In opdracht van omgevingsdiensten stellen we milieuvergunningen op. We hebben ervaring met milieuvergunningsaanvragen, het opzetten van: ISO 14001/45001 audits. Ons bedrijf verzorgd ook in training op milieu- of veiligheidsgebied en heeft hier ook jarenlange ervaring in.

Ron Helmich en Ingrid Louwerse